REPLY: het Internet of Things, samen met de evolutie van 5G en edge computing, stimuleert industriële innovatie

Hoewel het aantal verbonden IoT-apparaten in de consumentenruimte momenteel groter is dan dat in de industriële ruimte, is er sprake van een sterke groei van investeringen in Industrial IoT in termen van sectoroverschrijdende oplossingen en apparaten die zijn gemaakt om aan de behoeften van specifieke sectoren te voldoen.

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)–Het nieuwste onderzoek van Reply, Industrial IoT: A Reality Check,’ onderzoekt twee belangrijke gebieden die de groei van IoT binnen de industriële markt bevorderen: slimme fabrieken en slim transport en logistiek. Door machines en gereedschappen met elkaar te verbinden, stelt het Industrial IoT (IIoT) productiebedrijven in staat om de zichtbaarheid van hun productie in realtime te verbeteren. De enorme hoeveelheid data die door Industrial IoT-apparaten worden gegenereerd, vormen de brandstof voor het optimaliseren van de productie, het verbeteren van de leveringskwaliteit, het invoeren van voorspellend onderhoud, het automatiseren van de supply chain en nog veel meer.

“Zonder het Industrial IoT kan Industry 4.0 niet bestaan. Data zijn de brandstof voor alle ‘slimme’ use-cases in de industriële wereld; Industrial IoT is het cruciale element dat de infrastructuur garandeert om gegevens te verzamelen, deze naar de cloud te sturen en de feedback na de analyse te beheren – allemaal als onderdeel van een positieve cirkel van voordelen voor het bedrijfsleven,” verklaart Filippo Rizzante, CTO van Reply.

Marktgroei

Het onderzoek, uitgevoerd dankzij de gegevens die zijn verzameld met behulp van het eigen Trend Sonar-platform en de ondersteuning van de Teknowlogy Group, exploreert ook de belangrijkste markten voor slimme fabrieken en slim transport en logistiek, gegroepeerd in twee clusters: ‘Europe-5’ (Duitsland, Italië, Frankrijk, België en Nederland) en ‘Big-5’ (de VS, China, India, Brazilië en het VK)

Ondanks het zware economische klimaat van 2020, maakten beide clusters een kleine groei door in investeringen in slimme fabrieken, evenals op het gebied van slim transport en logistiek, terwijl tot 2025 nog meer en een veel grotere groei wordt verwacht. Over het algemeen wordt verwacht dat de markt voor slimme fabrieken van het ‘Big-5′-cluster, geleid door de VS, tot 2025 meer dan € 86 miljard zal bedragen, met sterke investeringen in platforms, voorspellende oplossingen en monitoring op afstand. De markt voor slim transport en logistiek zal de € 15 miljard overschrijden. In het ‘Europe-5′-cluster daarentegen wordt verwacht dat de markt voor slimme fabrieken in alle landen bijna zal verdrievoudigen tot een totaal van meer dan € 23 miljard in de vijf landen in kwestie, met Duitsland op kop. Platforms zullen een exponentiële groei doormaken en bedrijven zullen investeren om de kwaliteit beter te beheren en de kosten te verlagen. Duitsland blijft ook koploper op het gebied van slim transport en logistiek, maar de andere landen in het cluster zullen nog een forse groei doormaken. Dit Cluster zal naar verwachting in 2025 een totale waarde van € 3,6 miljard bereiken.

De kracht van 5G en edge computing

De aanname van goedkope sensoren en 5G-netwerken, aangedreven door grote investeringen door telco’s, zal de verspreiding van Industrial IoT verder verbeteren. Zo wordt verwacht dat verbeterde communicatie tussen autonome voertuigen/robots, kunstmatige intelligentie en machines, gecombineerd met meer rekenkracht en zeer lage latentie, niet alleen de efficiëntie van fabrieken zal verbeteren, maar ook hun veiligheid. Bovendien zal de mogelijkheid om privé-netwerken met hoge dichtheid te creëren een bredere toepassing van het Industrial IoT mogelijk maken, evenals de verbinding van een aanzienlijk aantal sensoren, machines, voertuigen en robots, aangevuld met een groter gebruik van augmented en virtual reality ter ondersteuning van ‘verbonden werknemers.’

Cybersecurity is een cruciale factor

De constante groei van aangesloten apparaten en hun heterogeniteit vereist gedurfd beveiligingsbeheer van het installatie- en onderhoudsbeleid van zowel apparaten als netwerken. Op basis van zijn ervaring is Reply van mening dat organisaties micro-gesegmenteerde omgevingen (on-premises en/of cloudgebaseerd) moeten vaststellen die stabiel zijn en klaar om te reageren op zowel traditionele als nieuwe gevaarlijke technologieën en technieken, waardoor de kans kleiner wordt dat nieuwe soorten aanvallen succesvol zullen zijn. De analyse van IoT-architectuur, van industriële componenten en van complete infrastructuren zal bedrijven helpen om bestaande hiaten, kwetsbaarheden en bedreigingen vooraf te elimineren. Maar dit is veel meer dan alleen een technologische kwestie: ook opleidingsprogramma’s gericht op werknemers, samen met de studie en het continu testen van alle gebruikte apparaten zullen cruciaal zijn.

Van fabrieken tot consumenten

Hoewel de afgelopen jaren Industrial Internet of Things-technologieën zijn aangenomen en vooral zijn gebruikt om de efficiëntie van fabrieken en logistieke centra te verbeteren, zijn tijdens de pandemie nieuwe investeringen vooral gericht op het verbeteren van de veiligheid van werknemers. De langetermijntrend zal echter naar verwachting de eindconsument rechtstreeks betrekken. Het succes van zogenaamde ‘geconnecteerde producten’ is in feite het versnellen van investeringen in oplossingen waarbij het verzamelen en verwerken van gebruiksgegevens niet alleen productiemachines omvat, maar ook het gebruik van eindproducten. Het herontwerp van ontwerp-, productie- en distributieprocessen van IoT-verbonden producten maakt het creëren van diensten met toegevoegde waarde mogelijk en biedt de mogelijkheid om op afstand huishoudelijke apparaten, auto’s, robots, elektronica en entertainmentapparaten te updaten en te onderhouden.

Voor meer informatie over het onderzoek ‘Industrial IoT: A Reality Check.’ Dit nieuwe onderzoek maakt deel uit van de Reply Market Research-serie, die de papers ‘From Cloud to Edge,’ ‘New Interfaces, Zero Interfaces’ en ‘Beyond Digital Marketing‘ omvat.

Reply

Reply [MTA, STAR: REY, ISIN: IT0005282865] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Via zijn netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven gaat Reply samenwerkingsverbanden aan met grote Europese bedrijven in de sectoren telecommunicatie en media, industrie en dienstverlening, bankwezen en verzekeringen, en overheidsdiensten, om bedrijfsmodellen te ontwerpen en te ontwikkelen die zijn gebaseerd op de nieuwe paradigma’s van kunstmatige intelligentie, big data, cloud computing, digitale media en het Internet of Things. De dienstverlening van Reply omvat: consulting, systeemintegratie en digitale diensten. www.reply.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de pers
Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Aaron Miani

a.miani@reply.com
Tel. +44 (0)20 7730 6000

error: Content is protected !!