Wereldwijde markt voor werkelijk draadloze oortelefoons groeit tot 33 miljoen eenheden in het 3e kwartaal van 2019

De markt voor werkelijk draadloze oortelefoons zal in 2019 naar verwachting uitgroeien tot 120 miljoen eenheden. De strategieën van internationale technologiereuzen, gericht op spraakcommunicatie, zullen bijdragen tot het aanhouden van het krachtige groeimomentum

SEOUL & HONGKONG & NEW DELHI & PEKING & LONDEN & BUENOS AIRES & SAN DIEGO–(BUSINESS WIRE)–De omvang van de mondiale markt voor werkelijk draadloze oortelefoons is gegroeid tot 33 miljoen eenheden (USD 4,1 miljard) in het derde kwartaal van 2019, hetgeen een groei betekent van 22% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, aldus de bevindingen in de Hearables Market Tracker van Counterpoint Research.


Geografisch vertegenwoordigden de VS 31% van de mondiale markt. Hier werd voor het eerst de grens van 10 miljoen eenheden binnen een kwartaal overschreden. China zag recentelijk een opmerkelijke toename, met een groei van 44% in het 3e kwartaal ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Apple behield de leidende positie, maar het marktaandeel daalde van 53% in het 2e kwartaal naar 45% in het 3e kwartaal als gevolg van de groei bij de kleinere producenten. Samsung zakte naar de derde plaats doordat Xiaomi steeg naar de tweede plaats dankzij de scherpe toename in de verkopen van de Redmi Airdots.

JBL en Beats waren de volgende topmerken, met respectievelijk een vierde en vijfde plaats. Het marktaandeel van hun paradepaardjes, zoals de JBL TUNE 120, op de markt gekomen in juli, en Beats Powerbeats Pro, op de markt gekomen in mei, is aanzienlijk gegroeid, mede dankzij de positieve beoordeling van het design en de geluidskwaliteit door consumenten.

Amoi bezet de zesde plaats wereldwijd dankzij de groeiende populariteit van het F9-product van het bedrijf, met name in de binnenlandse Chinese markt.

Sinds de recente introductie van krachtige nieuwe modellen, zoals de Apple AirPods Pro, Amazon Echo Buds en Microsoft Surface Earbuds, groeit de belangstelling van consumenten gestaag. Gelet op het recente groeimomentum en het effect van de eindejaarsacties, zal de markt in het 4e kwartaal naar verwachting een nog hogere groei laten zien. Op grond hiervan verwacht Counterpoint Research dat de markt voor het jaar 2019 120 miljoen eenheden zal bereiken.

Liz Lee, Senior Analyst van Counterpoint Research, merkt op: “Werkelijk draadloze oortelefoons passen binnen de strategieën van internationale technologiebedrijven voor toekomstige producten, gericht op spraakcommunicatie, en hun inspanningen om een hoge meerwaarde te bieden. Met name technologiereuzen als Amazon, Microsoft en Google werken aan de verdere verbreiding van AI-spraakassistenten door middel van mobiele apparaten. Werkelijk draadloze oortelefoons zullen dan ook uitgroeien tot intelligentere apparaten die bepaalde functies van de smartphone zullen overnemen en uitbreiden.”

Global True Wireless Earbuds (Hearables) Market Tracker by Brand & Regions: Q3 2019” is verkrijgbaar op report.counterpointresearch.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Liz Lee

+82 2 553 4813

liz@counterpointresearch.com
@liz_tech

Counterpoint Research

press@counterpointresearch.com
@CounterPointTR

error: Content is protected !!