VRChat werkt samen met Anthos Capital om serie D van $ 80 miljoen af te ronden

Deze financiering zal VRChat in staat stellen te groeien en hun gemeenschap te versterken

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)–VRChat, een sociaal virtual reality (VR)-platform waarmee gebruikers virtuele werelden kunnen creëren, publiceren en verkennen met andere gebruikers over de hele wereld, heeft een serie D-investeringsronde van $ 80 miljoen aangekondigd. De ronde werd geleid door Anthos Capital, samen met deelnemende investeerders Makers Fund, GFR Fund en anderen.

VRChat is het toonaangevende sociale VR-platform met miljoenen gebruikers, honderdduizenden werelden en meer dan tien miljoen unieke avatars. Het is de populairste gratis VR-applicatie in zowel de Steam- als de Oculus Rift-winkel, met samen meer dan 40.000 gebruikers. Dankzij de creatieve vrijheid van de tools van VRChat hebben gebruikers van VRChat een uniek cultureel fenomeen gemaakt, nauw verbonden met internetmemes, evenementen en cultuur. Het is ook een virtuele ontmoetingsplaats geworden voor online evenementen en gemeenschappen.

VRChat host een levendige, creatieve en betrokken gemeenschap die een cruciale rol heeft gespeeld bij het vormgeven van de voortdurende ontwikkeling ervan. We zijn verheugd om met onze investeringspartners samen te werken om onze gemeenschap in een versneld tempo verder te laten groeien en te versterken”, zegt Graham Gaylor, medeoprichter en CEO van VRChat.

Deze investering biedt VRChat de middelen voor de versnelde ontwikkeling van een makerseconomie waarin leden geld kunnen verdienen, een verbeterd sociaal ontdekkingssysteem voor meer betekenisvolle ervaringen, en uitbreiding naar meer platformen. Deze verbeteringen zullen bijdragen aan de snelle groei van VRChat en meer mensen toegang geven tot dit virtuele universum.

We zijn er trots op om samen te werken met VRChat, omdat het sociale ervaringen verder revolutioneert. Naarmate de markt voor virtual reality groeit, is VRChat klaar voor aanzienlijke uitbreiding en groei als het leidende platform voor virtuele werelden”, zegt Brian Ames, Managing Director bij Anthos Capital.

Het gepassioneerde en getalenteerde team van VRChat heeft het meest meeslepende, door makers aangestuurde en gemeenschapsgerichte platform gebouwd”, zegt Jay Chi, stichtend vennoot bij Makers Fund. “Bij Makers zoeken we naar innovatieve bedrijven met geweldige leiders. We geloven heilig in de missie van VRChat om een door gebruikers gegenereerde VR-ervaring te leveren en mensen over de hele wereld met elkaar in contact te brengen, en we zijn erg enthousiast om deze reis met hen te vervolgen.”

Bezoek www.vrchat.com om VRChat te ervaren en lid te worden van de gemeenschap .

VRChat zoekt personeel! Bezoek de carrièrepagina om te solliciteren.

Over VRChat

VRChat is in 2014 opgericht en biedt een enorme verzameling sociale VR-ervaringen die door gebruikers zijn gebouwd. Spelers kunnen ontdekken, contact leggen en creëren met andere gebruikers over de hele wereld. Het platform stelt gebruikers in staat hun eigen VR-ervaringen te personaliseren, inclusief aangepaste avatars, werelden, games, hangouts, evenementen en meer. VRChat is beschikbaar op Steam, Oculus Rift, Oculus Quest en VIVEPORT, met extra platformen in het vooruitzicht.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediavragen: Jason Camillo, jason@vrchat.com en perspakket

error: Content is protected !!