ReadSpeaker VoiceLab ger röst åt Sonos Voice Control

Sonos tar hjälp av ReadSpeakers branschledande expertis inom skräddarsydda röster för att skapa en ännu bättre upplevelse med Sonos Voice Control (SVC)

BOSTON, Massachusetts–(BUSINESS WIRE)–ReadSpeaker, den mest betrodda oberoende partnern inom digitala röstlösningar för globala företag, meddelade idag att Sonos, världens ledande företag inom ljudupplevelser, har anlitat ReadSpeaker VoiceLab för att skapa en anpassad röst till sin röstassistent Sonos Voice Control. Sonos valde VoiceLab, ReadSpeakers produktionsenhet för anpassade röster, tack vare företagets dokumenterade erfarenhet och expertis inom toppmoderna AI-drivna text-till-tal-lösningar.

Många ledande konsumentföretag väljer idag att utveckla egna röstassistenter för att kunna erbjuda sina kunder personliga och engagerande automatiserade upplevelser som konsekvent följer varumärkets linje. Företag som i likhet med Sonos har en visionär strategi och ett starkt engagemang i konsumenternas integritet inser vikten av en AI-driven digital röst i bredare bemärkelse: den kan hjälpa dem att utöka sin verksamhet och uppfylla konsumenternas behov och förväntningar, även när dessa befinner sig i snabb förändring.

ReadSpeaker VoiceLab har skött hela utvecklingsprocessen: från inspelningarna med Giancarlo Esposito, bearbetning av inspelade data och träning av Deep Neural Networking (DNN)-modeller utifrån dessa data till kvalitetskontroller, leverans och alla nödvändiga kvalitetssäkringsåtgärder. Uppbyggnaden av en anpassad röst ställer höga tekniska krav: talet måste vara ytterst enhetligt med stort fokus på tydlig artikulation och stil. Därför har experterna på ReadSpeaker VoiceLab haft ett nära samarbete med Esposito genom varje steg i processen.

En av de främsta utmaningarna med utvecklingen av just den här anpassade rösten var att den måste kunna förstå och uttala ord och uttryck som inte hör till standardspråket men som är vanliga inom musikbranschen. Det var också avgörande att assistenten skulle kunna läsa upp information om artister, låtar och album på flera språk. VoiceLab-teamet har haft ett nära samarbete med Sonos och Esposito för att optimera talproduktionen för detta oerhört breda område.

Sonos Voice Control är en helt ny röstupplevelse som erbjuder snabb och exakt styrning av musiken och Sonos-systemet utan att du behöver använda händerna. Sonos Voice Control har dessutom ett oöverträffat integritetsskydd, eftersom den är utformad med din integritet i centrum. Assistenten ger dig full kontroll över ditt Sonos-system enbart med hjälp av rösten – det absolut enklaste sättet att välja och styra musik. Sonos Voice Control fungerar på alla röstaktiverade Sonos-högtalare och bearbetar dina kommandon enbart inom själva enheten – inga ljudupptagningar eller transkriberingar lagras eller skickas till molnet, och ingen läser eller lyssnar på något du säger. Sonos Voice Control blir tillgänglig på alla röstaktiverade Sonos-produkter den 1 juni i USA och senare under året i Frankrike. Den är kompatibel med Sonos Radio, Apple Music, Amazon Music, Deezer och Pandora från och med lanseringen. Fler tjänster och marknader tillkommer senare.

– Vi valde att anlita ReadSpeaker för att utveckla den anpassade rösten till Sonos Voice Control av flera skäl, inte minst deras förmåga att ha ett nära samarbete med oss från utvecklingsfasen och hela vägen fram till leverans, säger Joseph Dureau som är Vice President, Voice Experience på Sonos. – ReadSpeaker arbetar med anpassade röster på ett innovativt och extremt noggrant sätt, vilket var exakt vad vi behövde i det här projektet, och deras dedikerade team av lingvister har varit en avgörande tillgång för oss genom hela projektet.

– Allt fler företag blir medvetna om att en anpassad röst, precis som en visuell logotyp, skapar engagerande interaktioner som konsekvent följer varumärkets linje vid samtliga kontaktpunkter. Därför utvecklar vårt VoiceLab röster som talar till företagets varumärkespersonlighet och skapar unika upplevelser, förklarar Roy Lindemann, CMO och CCO EMEA på ReadSpeaker. – Idag använder sig allt fler konsumenter av digitala röster i vardagen för att sköta allt från inköp till att välja spellistor att lyssna på. Det gör det nästan till ett krav att ha en egen anpassad röst för sitt varumärke för att kunna erbjuda en personlig konsumentupplevelse av hög kvalitet i realtid. Genom vårt partnerskap med Sonos kan vi hjälpa till att ge röst åt ännu ett varumärke på ett spännande och innovativt sätt.

Här kan du se en ”bakom kulisserna”-video om SVC Custom Voice: https://www.youtube.com/watch?v=vwJ8Ub10arQ

Läs mer om ReadSpeaker VoiceLab på www.readspeaker.ai/solutions/custom-text-to-speech-tts-voices/.

Om ReadSpeaker:

ReadSpeaker är den mest betrodda oberoende partnern inom digitala röstlösningar för globala företag, institutioner och organisationer. Med över 20 års erfarenhet kan ReadSpeaker med hjälp av AI-drivna text-till-tal-lösningar och expertstöd erbjuda förbättrad tillgänglighet till digitalt innehåll och skapa förutsättningar för mer användarvänliga och engagerande interaktioner med teknik. Företaget erbjuder flexibla lösningar lokalt eller i molnet som ger tillgång till över 110 uttrycksfulla och människolika röster på mer än 35 språk för alla typer av appar och enheter. Vi upprätthåller konsekvent vårt kompromisslösa åtagande när det gäller dataskydd och har hittills röstaktiverat över 10 000 röstappar över hela världen.

ReadSpeakers varumärke för digitala röster, readspeaker.ai, hjälper organisationer, integratörer och utvecklare att förbättra konsumentupplevelsen och öka försäljningen med hjälp av engagerande interaktioner som konsekvent följer varumärkets linje vid samtliga kontaktpunkter. Läs mer på readspeaker.ai och följ gärna oss på Twitter och LinkedIn.

Contacts

ReadSpeaker kontact:
Victoria Newell

V2 Communications for ReadSpeaker

readspeaker@v2comms.com

error: Content is protected !!