Het Secure Systems Research Centre van het Technology Innovation Institute in Abu Dhabi kondigt de lancering aan van de eerste faciliteit voor het vastleggen van bewegingen buiten de Verenigde Staten

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)–Het Technology Innovation Institute (TII), de toegepaste onderzoekspijler van de Advanced Technology Research Council (ATRC) van Abu Dhabi, heeft vandaag aangekondigd dat het Secure Systems Research Centre (SSRC) pioniert met de allereerste faciliteit voor het vastleggen van bewegingen (Motion Capture, MOCAP) in de regio. Buiten de Verenigde Staten maakt de unieke MOCAP-faciliteit van SSRC op het terrein van Masdar City het testen van onbemande luchtvaartuigen (Unmanned Aerial Systems, UAS) of drones in een augmented reality (AR) of mixed reality-omgeving mogelijk.


De MOCAP-faciliteit stelt SSRC in staat om het vliegen door de stad Abu Dhabi te simuleren en met hoge precisie grondwaarheid mogelijk te maken om geavanceerde experimenten uit te voeren, evenals virtuele, augmented- en mixed reality-testen. De mogelijkheid om virtuele camerabeelden en sensoren te simuleren, vergemakkelijkt het testen in omgevingen die te groot, gevaarlijk of tijdrovend zijn om in werkelijkheid te bouwen.

Het voor Abu Dhabi voorgestelde hoogwaardige systeem voor het vastleggen van beweging kan passieve of actieve tracking uitvoeren en de tot nu toe bereikte communicatie-, navigatie-, commando- en controlemogelijkheden verbeteren. SSRC geeft deze faciliteit vorm in overeenstemming met haar voortdurende samenwerking met de in de VS gevestigde Purdue University, die de onderscheiding heeft voor de grootste indoor-faciliteit voor het vastleggen van beweging ter wereld.

Sprekend over de baanbrekende faciliteit die de modellering en werking van een cloudgebaseerd veilig autonoom systeem van drones, in tegenstelling tot alleen autonome drones, in deze omgeving mogelijk zal maken, zei Dr Shreekant (Ticky) Thakkar, hoofdonderzoeker, SSRC: “Dit is een begin, een ambitieus begin, en we zijn ervan overtuigd dat we zullen kunnen komen tot technologieën die kwaadaardige cyberaanvallen kunnen beperken, aangezien onze afhankelijkheid van drones elke dag blijft toenemen. Ze zijn een integraal onderdeel van het huidige leven, van het bezorgen van waardevolle organen in een ziekenhuis tot het bewaken van streng beveiligde zones, of het verspreiden van zaden over een veld of zelfs het bezorgen van boodschappen.

“Deze unieke testfaciliteit zal door verschillende laboratoriumgroepen worden benut en stelt ons in staat om experimenten uit te voeren op een breed scala aan onbemande luchtvaartuigsystemen van verschillende groottes, terwijl de ultramoderne camera’s met hoge resolutie kleine objecten in de omgeving volgen. Ons doel bij SSRC is om baanbrekende beveiligingsoplossingen te ontwikkelen om systemen te beschermen die mogelijk kwetsbaar zijn, zoals onveilige drone-systemen die verschillende bedreigingen kunnen vormen voor de organisatorische of zelfs individuele privacy en veiligheid. Daarom is het essentieel om droneplatformen veerkrachtiger en veiliger te maken.”

Over de bouw van de nieuwe faciliteit zei James Goppert, managing director van de Purdue UAS onderzoeks- en testfaciliteit: “Autonome drones spelen al een sleutelrol bij pakketbezorging en inspectie van infrastructuur. Naarmate slimme steden evolueren, is het van cruciaal belang om de veilige werking van drones in een stedelijke omgeving te garanderen. Deze faciliteit is met name geschikt voor de taak om algoritmen voor de beveiliging van drones van simulatie naar toepassing in de echte wereld te brengen door een geleidelijke overgang van scenario-elementen van pure simulatie, naar virtueel, naar de echte wereld, mogelijk te maken.”

De testfaciliteit zowel door het Secure Systems Research Centre als het Autonomous Robotics Research Centre van TII worden gebruikt om experimenten uit te voeren op een reeks voertuigen. Als gedeelde ruimte is de Motion Capture-faciliteit geschikt voor micro-UAS met een gewicht van minder dan 10 g tot grote UAS die zo zwaar zijn als 1.000 kg en die rekening houden met verschillende soorten UAS, van multirotor tot helikopters tot verticale start- en landingsvoertuigen (vertical takeoff and landing vehicles, VTOL’s) tot luchtvaartuigen met vaste vleugels.

Ga voor meer informatie over het Technology Innovation Institute naar www.tii.ae

Ga voor meer informatie over het Secure Systems Research Centre naar https://securesystems.tii.ae/

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Technology Innovation Institute
Hanz Valbuena
comms@atrc.ae

error: Content is protected !!