GoTrust Idem-sleutel is de eerste FIDO-beveiligingssleutel die toegang geeft tot MojeID’s Tsjechische overheid en hoge zekerheid eIDAS-diensten van de EU

MojeID is de eerste dienst die FIDO-standaarden gebruikt om toegang te krijgen tot alle digitale eIDAS-diensten van de EU

IRVINE, Californië–(BUSINESS WIRE)–GoTrustID Inc. (GoTrust) heeft vandaag aangekondigd dat hun Idem-sleutels met FIDO2 beveiligingsniveau 2-certificering in Tsjechië worden gebruikt door de MojeID-dienst van CZ.NIC om het hoogste niveau van eIDAS-zekerheid te bieden voor digitale transacties in de hele EU. MojeID werd de eerste door eIDAS goedgekeurde eID-dienst die gebruikmaakt van de FIDO-standaarden en het certificeringsprogramma. Dit is een opmerkelijke mijlpaal die Tsjechische burgers ten goede komt doordat ze phishing-resistente technologie kunnen gebruiken.


Omdat de Idem-sleutels gekwalificeerd zijn voor het hoogste betrouwbaarheidsniveau, kunnen ze ook worden gebruikt voor zekerheden op een lager niveau, wat betekent dat Idem-sleutels toegang hebben tot elk type eIDAS-transactie. De GoTrust Idem-sleutels hebben USB-A-, USB-C- en NFC-interfaces. Alle Idem-sleutels werken met telefoons van Windows, MAC, Chromebook, iOS en Android. De iPhone en Android-telefoon worden ondersteund met behulp van de NFC-interface en als bonus kan de Idem-sleutel worden gebruikt voor fysieke toegang in commerciële omgevingen. Idem-sleutels zijn waterdicht met IP68-classificatie en zijn verkrijgbaar bij de beste 2 online winkels in Tsjechië.

Het voordeel van het gebruik van de FIDO-standaard is dat de Idem-sleutels met alle webgebaseerde diensten werken, overal zonder een stuurprogramma of middleware te downloaden. De MojeID-identiteitsdienst die wordt aangeboden door CZ.NIC is geautoriseerd door het Tsjechische ministerie van Binnenlandse Zaken voor toegang tot online overheidsdiensten en alle eIDAS-compatibele onlinediensten in de EU.

De enige FIDO-beveiligingssleutel die momenteel op de markt is die voldoet aan de vereisten van hoge zekerheid van eIDAS en op elk gebruikersapparaat werkt, is de GoTrust Idem-sleutel. “We zijn zeer verheugd dat we exact de FIDO-beveiligingssleutel hebben gevonden dat we nodig hadden om een hoge eIDAS-accreditatie te krijgen,” lichtte Ondřej Filip, CEO bij CZ.NIC toe.

Over GoTrustID Inc.

GoTrustID Inc. (GoTrust) is als bedrijf wegbereider voor het bieden van wachtwoordloos multi-factor-autenticatie (MFA)-platform voor de dagelijkse items van een werknemer: telefoon, een USB-sleutel of hun smartbadge. Onze missie is om een simpele en veilige login te maken, voor overal en altijd. Met iedere autenticator en server gecertificeerd door FIDO zorgt het GoTrust autenticatie-platform ervoor dat iedere werknemer zijn eigen ID wordt, zonder moeite kan inloggen op zijn computer, bedrijfssystemen en clouddiensten. Aan GoTrustID zijn negentien internationale patenten verleend, waaronder zes patenten in de VS.

https://www.gotrustid.com/

Over CZ.NIC

CZ.NIC, z. s. p. o. is een belangenvereniging van rechtspersonen, opgericht in 1998. De belangenvereniging heeft 117 leden. Eén sleutelactiviteit van de vereniging is het beheer van het domeinnaamregister voor het .CZ-domein. Een ander voorbeeld is de levering van de MojeID-dienst voor het ondersteunen van nieuwe technologieën en projecten die nuttig zijn voor de internetinfrastructuur in Tsjechië.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

sales@gotrustid.com

error: Content is protected !!