Amazon Studios maakt bekend dat Nieuw-Zeeland de locatie is voor komende serie gebaseerd op The Lord of the Rings

CULVER CITY, Californië–(BUSINESS WIRE)–(NASDAQ: AMZN)—Amazon Studios maakte vandaag bekend dat haar serie gebaseerd op The Lord of the Rings, de iconische fantasyromans van J.R.R. Tolkien, zal worden opgenomen in Nieuw-Zeeland. Pre-productie is begonnen en productie van de serie zal in de komende maanden aanvangen in Auckland.

“Tijdens onze zoektocht naar de locatie waar we de primordiale schoonheid van het Tweede Tijdperk van Midden-aarde tot leven konden brengen, wisten we dat we een majestueuze plek moesten vinden, met ongerepte kustlijnen, bossen en bergen, die ook thuisbasis is van eersteklassets, –studio’s en uiterst bekwame en ervaren vakmensen en ander personeel. En we zijn blij dat we nu officieel Nieuw-Zeeland kunnen bevestigen als de thuisbasis voor onze serie gebaseerd op verhalen uit The Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien,” zeiden showrunners en uitvoerend producenten J.D. Payne en Patrick McKay. “We zijn de mensen en de overheid van Nieuw-Zeeland en in het bijzonder Auckland dankbaar voor hun steun tijdens deze pre-productiefase. De overvloedige mate van Kiwi-gastvrijheid waarmee zij ons verwelkomd hebben, heeft ons meteen al thuis laten voelen, en we kijken uit naar het verdiepen van onze samenwerking in de komende jaren.”

De televisiebewerking, die zich afspeelt in Midden-aarde, zal nieuwe verhaallijnen verkennen voorafgaand aan The Fellowship of the Ring van J.R.R. Tolkien. The Lord of the Rings romans, een wereldvermaard literair werk en winnaar van de International Fantasy Award en de Prometheus Hall of Fame Award, werden in 1999 door Amazon-klanten benoemd tot hun favoriete boek van het millennium en in 2003 tot de meest geliefde roman van Groot-Brittannië aller tijden in The Big Read van de BBC. De filmbewerkingen, door New Line Cinema en regisseur Peter Jackson, verdienden een gecombineerde omzet van bijna $ 6 miljard wereldwijd en vergaarden een totaal van 17 Academy Awards, inclusief Beste Film.

De uitvoerend producenten en showrunners van de serie zijn J.D. Payne en Patrick McKay. J.A. Bayona (The Orphanage, Jurassic Park: Fallen Kingdom) zal de eerste twee afleveringen regisseren en ook fungeren als uitvoerend producent, samen met zijn partner Belén Atienza. Uitvoerend producenten zijn Lindsey Weber (10 Cloverfield Lane), Bruce Richmond (Game of Thrones), Gene Kelly (Boardwalk Empire), Sharon Tal Yguado, Gennifer Hutchison (Breaking Bad), Jason Cahill (The Sopranos), en Justin Doble (Stranger Things).

Over Prime Video

Prime Video is een premium streamingdienst die klanten een enorme collectie digitale video’s biedt—met het gemak om op één plek te vinden wat ze willen kijken.

  • Inbegrepen bij Prime: Bekijk duizenden populaire films en tv-shows, waaronder onze prijsgekroonde Amazon Originals zoals de Emmy Award-winnaar The Marvelous Mrs. Maisel, Tom Clancy’s Jack Ryan, The Boys, Homecoming, Hanna, Fleabag, Good Omens, Donald Glover’s Guava Island, de Academy Award-winnaar Manchester by the Sea en The Salesman, Academy Award-genomineerde The Big Sick en Cold War, en het prijsgekroonde Beautiful Boy, exclusieve programma’s, live sport waaronder Thursday Night Football en gelicentieerde en zelf uitgebrachte content in meer dan 200 landen en grondgebieden wereldwijd.
  • Bekijk meer met Prime Video Channels: Prime-leden kunnen meer dan 150 kanalen toevoegen in de VS zoals HBO, Cinemax, STARZ, SHOWTIME, CBS All Access, NBA League Pass en MLB.tv—zonder extra apps te downloaden en zonder kabel. Betaal alleen voor wat je wilt en annuleer op elk gewenst moment. Bezoek voor een volledige lijst met kanalen amazon.com/channels.
  • Huren of kopen: Geniet van honderdduizenden titels, waaronder nieuwe films en hele seizoenen van actuele TV-episodes, beschikbaar voor alle Amazon-klanten om te huren of te kopen.
  • Directe toegang: Kijk waar en wanneer je wilt met de Prime Videoapp op je smart TV, mobiele apparaat, Fire TV, Fire-tablet, Apple TV, Chromecast, gameconsoles, Comcast X1 of via het internet. Bezoek voor een volledige lijst van alle compatibele apparaten amazon.com/howtostream.
  • Verbeterde ervaringen: Haal alles uit elke kijkbeurt met 4K Ultra HD- en High Dynamic Range (HDR)-compatibele content. Neem een kijkje achter de schermen van je favoriete films en tv-shows met exclusieve X-Ray toegang, ondersteund door IMDb. Bewaar het voor later met bepaalde mobiele downloads voor offline kijken.

Als aanvulling op films en tv-shows omvat het Prime-lidmaatschap onbeperkte, snelle, gratis verzendmogelijkheden binnen alle categorieën op Amazon, meer dan twee miljoen liedjes en duizenden playlists en stations met Prime Music, veilige foto-opslag met Prime Photos, onbeperkt lezen met Prime Reading, onbeperkte toegang tot een catalogus van digitale luisterboeken met Audible Channels for Prime, een wisselende selectie van gratis digitale spellen en in-game verdiensten met Twitch Prime, vroege toegang tot bepaalde Lightning Deals, exclusieve toegang en kortingen op bepaalde items, en meer. Bezoek voor meer informatie of een abonnement op Prime: amazon.com/prime.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Amazon Prime Video mediacontacten

Alana Russo

[email protected]

Tamara Golihew

[email protected]

error: Content is protected !!