Digital Media Net - Your Gateway To Digital media Creation. News and information on Digital Video, VR, Animation, Visual Effects, Mac Based media. Post Production, CAD, Sound and Music
Categories: News

A Mary Kay Inc. a nemek közötti egyenlőséget érvényesítő beszerzés mellett érvelt a prágai diverzitás csúcstalálkozón

A Mary Kay szerint a sokszínűséget hirdető beszállítói programok és a nemek közötti egyenlőséget érvényesítő beszerzés hatékony stratégiai eszközök az inkluzív és fenntartható növekedéshez

DALLAS–(BUSINESS WIRE)–A nők szerepvállalásának növelését és a nemek közötti egyenlőséget már régóta világszinten támogató Mary Kay kendőzetlenül beszélt a prágai diverzitás csúcstalálkozón arról, milyen út vezetett a nemek közötti egyenlőség szempontját érvényesítő beszerzési politikájának nemzetközi szintű bevezetéséhez. A Startup Disrupt szervezésében 2022. szeptember 13-án a frissen felújított Clam-Gallas palotában megrendezett csúcstalálkozó a sokszínűség, az egyenlőség és a befogadás témájában tartott eddigi legnagyobb európai hibrid konferencia, amelyen a civil szervezetek, az állami szektor és az üzleti világ több mint 50 képviselője szólalt fel. A rendezvény az Európai Unió Tanácsa cseh elnökségének égisze alatt, Prága városának és Csehország amerikai nagykövetségének támogatásával valósult meg.


A konferencián felszólalt az űrkutatásért lelkesedő amerikai Alyssa Carson, Helena Dalli, egyenlőségért felelős európai biztos, Lenka Simerská a cseh Szociális és Munkaügyi Minisztérium képviselője, Denisa Linhartová a Cseh Olimpiai Bizottság tagja, Danuše Nerudová közgazdász, valamint Lea Lundblad az Apple, Rebeca Grattan az Avast és Virginie Naigeon-Malek a Mary Kay vállalat képviseletében. A felszólalók olyan témákban osztották meg gondolataikat, mint:

  • a sokszínűség, az egyenlőség és a befogadás ökoszisztémájának kiaknázása üzleti célok felállításával;
  • a sokszínűség, az egyenlőség és a befogadás vállalati kultúrájának kialakítása és fenntartása;
  • befogadó dizájn és innováció;
  • a nők szerepvállalásának támogatása.

„Azzal a céllal szerveztük meg a diverzitás konferenciát, hogy összehozzuk a magán- és állami szektor legkiválóbb gondolkodóit, és nézeteiket egyesítve rendületlenül haladjunk a nemek közötti egyenlőség megvalósulásának irányába, nemcsak Csehországban és Európában, hanem ez egész világon. Tudatában vagyunk annak, hogy az egyenlőtlenség visszaszorítása erősíti a gazdaságokat, tartós és szilárd társadalmat hoz létre, amelyben minden egyén – nő és férfi – kiteljesítheti a benne rejlő lehetőségeket” – nyilatkozta Patrik Juránek, a Startup Disrupt alapítója és vezérigazgatója.

Virginie Naigeon-Malek, a Mary Kay Inc. fenntarthatóságért és társadalmi hatásért felelős globális vezetője, a konferencia egyik fő elődadójaként a nők gazdasági megerősítésének témájában szólalt fel. Előadásában üzleti esettanulmányt mutatott be a termékek és szolgáltatások női beszállítóinak a globális értékláncba való bekapcsolásáról, ami hatékony vállalati stratégia lehet a fenntartható fejlődés és a társadalmi hatás előmozdításához.

A UN Women a következőképpen határozza meg a nemek közötti egyenlőséget érvényesítő beszerzést1: „szolgáltatások, áruk vagy közmunka fenntartható kiválasztása olyan vállalatoktól, amelyeknek a tulajdonosa vagy a vezetője nő, illetve olyan vállalkozásoktól, amelyeknél megvalósul a nemek közötti egyenlőség – ez utóbbiak a munkavállalóik és ellátási láncuk vonatkozásában rendelkeznek a nemek közötti egyenlőséget érvényesítő szabályzatokkal és gyakorlatokkal”. Európában a nők kevesebb mint harmada vállalkozó. Tanulmányok azt mutatják, hogy bár a nők feleannyi tőkebefektetéshez jutnak, mint a férfiak, mégis kétszer annyi bevételt termelnek minden egyes befektetett dollár után.2

„A női tulajdonban lévő vállalkozásokba történő befektetések és bekapcsolásuk a globális ellátási láncba nem csupán helyes, de észszerű döntés is a vállalatok részéről. A női beszállítók üzleti sikereiből profitál a családjuk, a helyi közösségek és a nemzetgazdaság egésze. A tanulmányokból az derül ki, hogy a női vállalkozók nyereségük akár 90%-át is visszaforgatják a családjukba és a közösségekbe, közvetlenül összekapcsolva az inkluzív gazdasági növekedést a fejlődéssel. A női vállalkozásoknak egyenlő esélyt kell biztosítani a szerződésekért folytatott versenyben” – állítja Virginie Naigeon-Malek, a Mary Kay Inc. fenntarthatóságért és társadalmi hatásért felelős globális vezetője.

Tekintse meg ezt a videót, ha többet szeretne tudni a Mary Kay beszállítói sokszínűség és befogadás iránti elkötelezettségéről, valamint a nemek közötti egyenlőséget érvényesítő beszerzésről.

„A fenntartható jövőről szóló nemzetközi konferencia sikerére való tekintettel nagy örömünkre szolgál, hogy ismét együttműködhetünk a Startup Disrupttal, amely az érdeklődés homlokterébe állítja a sokszínűség kérdését, elősegíti az érdekeltek közötti párbeszédet, és szerepvállalásra sarkallja közösségeinket. Együttműködésre és innovatív gondolkodásra van szükség ahhoz, hogy fel tudjuk számolni a nők szerepvállalásának és egyenlőségének útjában álló akadályokat” – mondta Edita Szaboova, a Mary Kay csehországi és szlovákiai leányvállalatának vezérigazgatója.

Tudta?

  • Világszinten a vállalkozások harmada nők kezében van.
  • Ennek ellenére világviszonylatban a női tulajdonban lévő vállalkozások átlagosan kevesebb mint 1%-át nyerik el a nagyvállalatok és a kormányok beszerzési kiadásainak.
  • Becslések szerint a vállalatok beszerzési osztálya átlagosan a vállalat teljes üzleti kiadásának 64 százaléka felett rendelkezik.

Forrás: Vazquez, E.A. és A.J. Sherman. (2013). Buying for Impact: How to Buy from Women and Change the World. Charleston, South Carolina: Advantage.

AMIT A MARY KAYRŐL TUDNI ÉRDEMES

Mary Kay Ash, aki egyike azoknak, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, láthatatlan korlátokat, egyetlen célt tűzött ki az általa 1963-ban megálmodott szépségápolási cég elé: gazdagabbá tenni a nők életét. Ez az álom virágoztatta fel a ma már több milliárd dolláros vállalatot, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. Vállalkozásfejlesztő vállalatként a Mary Kay elkötelezett aziránt, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet, hálózatépítés és innováció révén támogassa a nők szerepvállalását. A Mary Kay a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatásokba való befektetéssel és innovatív bőrápolási és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállításával foglalkozik. A Mary Kay hisz abban, hogy ha ma gazdagítjuk életünket, akkor fenntartható jövőt biztosíthatunk, és világszerte olyan szervezetekkel működik együtt, amelyek célja a kiváló üzleti teljesítmény elérésének elősegítése, a rákkutatások támogatása, a nemek közti egyenlőség előrevitele, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik megvalósításában. További információkért látogasson el a marykayglobal.com oldalra, és kövessen minket a Facebook-on, az Instagram-on, a LinkedIn-en vagy a Twitter-en.

AMIT A STARTUP DISRUPTRÓL TUDNI ÉRDEMES

A 2020-ban alapított Startup Disrupt célja, hogy segítsen a vállalkozásoknak és a technológiai úttörőknek megváltoztatni az iparágakra, termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó elavult szemléletmódot. A startup vállalkozásokért szenvedélyesen lelkesedő, jövőorientált csapat küldetése, hogy támogassa a startupok alapítóinak, mérnökeinek, fejlesztőinek és technológiai újítóinak új generációját a siker elérésében. A Startup Disrupt célja, hogy olyan startup platformmá váljon, amely világszerte tudást, inspirációt és kapcsolati tőkét biztosít a vállalkozók, a startupok alapítói, a technológiai újítók és startup közösségek számára. További információkért látogasson el a https://www.startupdisrupt.com/ oldalra.

1 UN Women. (2022). „Procurement’s Strategic Value: Why Gender-responsive Procurement Makes Business Sense.” New York: UN Women.

2„Funding Women Entrepreneurs: How to Empower Growth.” (June 2020). Készült az Európai Bizottság részére Készítette: Innovation Finance Advisory.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 vagy media@mkcorp.com

Staff

Recent Posts

SCHIMA AND ACUTE CONSTRUCTION PROVIDE SILENT POWER 

Construction Company Uses Schima CMP 2500 Battery System for Long-lasting, Portable Power ALBANY, NY, MAY…

5 hours ago

DPA Microphones A/S Welcomes Jens Jermiin as New Vice President of Marketing

ALLEROED, DENMARK, MAY 1, 2024 ― DPA Microphones A/S, the leading manufacturer of high-quality microphone solutions, is pleased to introduce Jens Jermiin as…

5 hours ago

Videosys Broadcast Brings Pan & Tilt To Coverage Of The 2024 Boat Race

A new Pan and Tilt camera system created specifically for this exciting live event, delivering…

5 hours ago

North American Chemical Firms Update IT for Age of Change

Companies partner with providers on digital technologies to accelerate innovation, take on geopolitical, business and…

10 hours ago

POTTERY BARN TEEN LAUNCHES NEW EXPANDED DORM COLLECTION WITH ENHANCED DIGITAL TOOLS AND NEW CONVENIENT DESIGN AND SHOPPING EXPERIENCE

New Web, Mobile and Expanded In-Store Service Offerings Make Dorm Room Shopping Easier than Ever…

16 hours ago

Wow! Frontdoor Surpasses Two Million Downloads!

The app for all things home repair and maintenance continues strong momentum since its release…

17 hours ago