A Mary Kay Inc. a nemek közötti egyenlőséget érvényesítő beszerzés mellett érvelt a prágai diverzitás csúcstalálkozón

A Mary Kay szerint a sokszínűséget hirdető beszállítói programok és a nemek közötti egyenlőséget érvényesítő beszerzés hatékony stratégiai eszközök az inkluzív és fenntartható növekedéshez

DALLAS–(BUSINESS WIRE)–A nők szerepvállalásának növelését és a nemek közötti egyenlőséget már régóta világszinten támogató Mary Kay kendőzetlenül beszélt a prágai diverzitás csúcstalálkozón arról, milyen út vezetett a nemek közötti egyenlőség szempontját érvényesítő beszerzési politikájának nemzetközi szintű bevezetéséhez. A Startup Disrupt szervezésében 2022. szeptember 13-án a frissen felújított Clam-Gallas palotában megrendezett csúcstalálkozó a sokszínűség, az egyenlőség és a befogadás témájában tartott eddigi legnagyobb európai hibrid konferencia, amelyen a civil szervezetek, az állami szektor és az üzleti világ több mint 50 képviselője szólalt fel. A rendezvény az Európai Unió Tanácsa cseh elnökségének égisze alatt, Prága városának és Csehország amerikai nagykövetségének támogatásával valósult meg.


A konferencián felszólalt az űrkutatásért lelkesedő amerikai Alyssa Carson, Helena Dalli, egyenlőségért felelős európai biztos, Lenka Simerská a cseh Szociális és Munkaügyi Minisztérium képviselője, Denisa Linhartová a Cseh Olimpiai Bizottság tagja, Danuše Nerudová közgazdász, valamint Lea Lundblad az Apple, Rebeca Grattan az Avast és Virginie Naigeon-Malek a Mary Kay vállalat képviseletében. A felszólalók olyan témákban osztották meg gondolataikat, mint:

  • a sokszínűség, az egyenlőség és a befogadás ökoszisztémájának kiaknázása üzleti célok felállításával;
  • a sokszínűség, az egyenlőség és a befogadás vállalati kultúrájának kialakítása és fenntartása;
  • befogadó dizájn és innováció;
  • a nők szerepvállalásának támogatása.

„Azzal a céllal szerveztük meg a diverzitás konferenciát, hogy összehozzuk a magán- és állami szektor legkiválóbb gondolkodóit, és nézeteiket egyesítve rendületlenül haladjunk a nemek közötti egyenlőség megvalósulásának irányába, nemcsak Csehországban és Európában, hanem ez egész világon. Tudatában vagyunk annak, hogy az egyenlőtlenség visszaszorítása erősíti a gazdaságokat, tartós és szilárd társadalmat hoz létre, amelyben minden egyén – nő és férfi – kiteljesítheti a benne rejlő lehetőségeket” – nyilatkozta Patrik Juránek, a Startup Disrupt alapítója és vezérigazgatója.

Virginie Naigeon-Malek, a Mary Kay Inc. fenntarthatóságért és társadalmi hatásért felelős globális vezetője, a konferencia egyik fő elődadójaként a nők gazdasági megerősítésének témájában szólalt fel. Előadásában üzleti esettanulmányt mutatott be a termékek és szolgáltatások női beszállítóinak a globális értékláncba való bekapcsolásáról, ami hatékony vállalati stratégia lehet a fenntartható fejlődés és a társadalmi hatás előmozdításához.

A UN Women a következőképpen határozza meg a nemek közötti egyenlőséget érvényesítő beszerzést1: „szolgáltatások, áruk vagy közmunka fenntartható kiválasztása olyan vállalatoktól, amelyeknek a tulajdonosa vagy a vezetője nő, illetve olyan vállalkozásoktól, amelyeknél megvalósul a nemek közötti egyenlőség – ez utóbbiak a munkavállalóik és ellátási láncuk vonatkozásában rendelkeznek a nemek közötti egyenlőséget érvényesítő szabályzatokkal és gyakorlatokkal”. Európában a nők kevesebb mint harmada vállalkozó. Tanulmányok azt mutatják, hogy bár a nők feleannyi tőkebefektetéshez jutnak, mint a férfiak, mégis kétszer annyi bevételt termelnek minden egyes befektetett dollár után.2

„A női tulajdonban lévő vállalkozásokba történő befektetések és bekapcsolásuk a globális ellátási láncba nem csupán helyes, de észszerű döntés is a vállalatok részéről. A női beszállítók üzleti sikereiből profitál a családjuk, a helyi közösségek és a nemzetgazdaság egésze. A tanulmányokból az derül ki, hogy a női vállalkozók nyereségük akár 90%-át is visszaforgatják a családjukba és a közösségekbe, közvetlenül összekapcsolva az inkluzív gazdasági növekedést a fejlődéssel. A női vállalkozásoknak egyenlő esélyt kell biztosítani a szerződésekért folytatott versenyben” – állítja Virginie Naigeon-Malek, a Mary Kay Inc. fenntarthatóságért és társadalmi hatásért felelős globális vezetője.

Tekintse meg ezt a videót, ha többet szeretne tudni a Mary Kay beszállítói sokszínűség és befogadás iránti elkötelezettségéről, valamint a nemek közötti egyenlőséget érvényesítő beszerzésről.

„A fenntartható jövőről szóló nemzetközi konferencia sikerére való tekintettel nagy örömünkre szolgál, hogy ismét együttműködhetünk a Startup Disrupttal, amely az érdeklődés homlokterébe állítja a sokszínűség kérdését, elősegíti az érdekeltek közötti párbeszédet, és szerepvállalásra sarkallja közösségeinket. Együttműködésre és innovatív gondolkodásra van szükség ahhoz, hogy fel tudjuk számolni a nők szerepvállalásának és egyenlőségének útjában álló akadályokat” – mondta Edita Szaboova, a Mary Kay csehországi és szlovákiai leányvállalatának vezérigazgatója.

Tudta?

  • Világszinten a vállalkozások harmada nők kezében van.
  • Ennek ellenére világviszonylatban a női tulajdonban lévő vállalkozások átlagosan kevesebb mint 1%-át nyerik el a nagyvállalatok és a kormányok beszerzési kiadásainak.
  • Becslések szerint a vállalatok beszerzési osztálya átlagosan a vállalat teljes üzleti kiadásának 64 százaléka felett rendelkezik.

Forrás: Vazquez, E.A. és A.J. Sherman. (2013). Buying for Impact: How to Buy from Women and Change the World. Charleston, South Carolina: Advantage.

AMIT A MARY KAYRŐL TUDNI ÉRDEMES

Mary Kay Ash, aki egyike azoknak, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, láthatatlan korlátokat, egyetlen célt tűzött ki az általa 1963-ban megálmodott szépségápolási cég elé: gazdagabbá tenni a nők életét. Ez az álom virágoztatta fel a ma már több milliárd dolláros vállalatot, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. Vállalkozásfejlesztő vállalatként a Mary Kay elkötelezett aziránt, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet, hálózatépítés és innováció révén támogassa a nők szerepvállalását. A Mary Kay a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatásokba való befektetéssel és innovatív bőrápolási és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállításával foglalkozik. A Mary Kay hisz abban, hogy ha ma gazdagítjuk életünket, akkor fenntartható jövőt biztosíthatunk, és világszerte olyan szervezetekkel működik együtt, amelyek célja a kiváló üzleti teljesítmény elérésének elősegítése, a rákkutatások támogatása, a nemek közti egyenlőség előrevitele, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik megvalósításában. További információkért látogasson el a marykayglobal.com oldalra, és kövessen minket a Facebook-on, az Instagram-on, a LinkedIn-en vagy a Twitter-en.

AMIT A STARTUP DISRUPTRÓL TUDNI ÉRDEMES

A 2020-ban alapított Startup Disrupt célja, hogy segítsen a vállalkozásoknak és a technológiai úttörőknek megváltoztatni az iparágakra, termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó elavult szemléletmódot. A startup vállalkozásokért szenvedélyesen lelkesedő, jövőorientált csapat küldetése, hogy támogassa a startupok alapítóinak, mérnökeinek, fejlesztőinek és technológiai újítóinak új generációját a siker elérésében. A Startup Disrupt célja, hogy olyan startup platformmá váljon, amely világszerte tudást, inspirációt és kapcsolati tőkét biztosít a vállalkozók, a startupok alapítói, a technológiai újítók és startup közösségek számára. További információkért látogasson el a https://www.startupdisrupt.com/ oldalra.

1 UN Women. (2022). „Procurement’s Strategic Value: Why Gender-responsive Procurement Makes Business Sense.” New York: UN Women.

2„Funding Women Entrepreneurs: How to Empower Growth.” (June 2020). Készült az Európai Bizottság részére Készítette: Innovation Finance Advisory.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 vagy media@mkcorp.com

error: Content is protected !!