MyHeritage lanserar färgåterställningsfunktion för att få nytt liv i blekta färgfoton

MyHeritage In Color™ utökas och återställer nu färgfoton på ett vackert sätt, med AI-teknik licensierad från DeOldify

TEL AVIV, Israel & LEHI, Utah–(BUSINESS WIRE)–MyHeritage, den ledande globala tjänsten för att upptäcka ditt förflutna och stärka din framtid, har idag meddelat om lanseringen av färgåterställning för blekta färgfoton. Färgåterställningen återupplivar de autentiska färgerna i blekta foton med exceptionella resultat och utgör en stor förstärkning av MyHeritages avancerade serie av fotoverktyg.

Färgåterställning är idealisk för gamla färgfoton från 1950- till 1990-talet, där kemin i pappersfoton som lagrats i album inte tål tidens prövningar och färgerna har bleknat eller blivit gulaktiga. Tekniken för färgåterställning licensierades uteslutande från DeOldify, skapad av djupinlärningsexperterna Jason Antic och Dana Kelley och integrerades i MyHeritage. Det återställer ett fotografis originalfärger exakt och skärper bilden under processen. Färgåterställning är ett kraftfullt nytt tillskott till MyHeritage In Color™, företagets främsta fotofunktion för färgläggning av svartvita foton, som också utvecklades av DeOldify och licensierades exklusivt av MyHeritage.

MyHeritage In Color™ och en annan AI-baserad funktion, MyHeritage Bildförbättrare, släpptes förra året och har använts av konsumenter mer än 20 miljoner gånger. Båda har blivit virala, fått höga hyllningar och har inspirerat en förnyad uppskattning av historiska foton bland konsumenter.

“År 2020 blev MyHeritage den bästa online-destinationen för färgläggning, förbättring och delning av historiska foton”, säger Gilad Japhet, grundare och VD för MyHeritage. ”Tillägget av färgåterställningen till vår kraftfulla serie av fotofunktioner, ger den otroliga möjligheten att väcka fina barndomsminnen till liv och att dela de vackert återupplivade bilderna med vår familj och våra vänner. Det är så ljuvligt som nostalgi kan bli!”

“Vi är stolta över att vår banbrytande färgåterställningsmodell kommer att åtnjutas av samhället som en del av MyHeritage In Color™”, säger Jason Antic och Dana Kelley, grundare av DeOldify. “Stora ansträngningar har gjorts för att skapa denna programvara, och vi kan inte tänka oss någon bättre partner för att föra ut den på marknaden än MyHeritage, ett företag som definieras av innovation och vars uppdrag är att göra släktforskning mer tillgänglig för människor över hela världen.”

Integration in till MyHeritage-plattformen

Miljontals människor runt om i världen använder MyHeritage-plattformen för att upptäcka sin familjehistoria och digitalt bevara sina familjefoton. Med teknik i världsklass för färgläggning och förbättring av foton, och nu med tillägg av färgåterställning, erbjuder MyHeritage avancerade verktyg som ger nya perspektiv på familjens historia.

Färgåterställning finns på MyHeritage-plattformen på webben och i MyHeritages gratis mobilapp för iOS och Android. Mobilappen har en inbyggd skanner så att användare kan digitalisera familjebilder som är lagrade i fysiska album. När ett foto laddas upp till MyHeritage avgör systemet automatiskt om fotot är svartvitt (eller sepia) eller om det ursprungligen togs i färg. Foton som ursprungligen är svartvita kan färgläggas, och de som togs i färg kan få sina ursprungliga färger återställda. Färgåterställda foton kan enkelt delas med familj och vänner på Facebook, Twitter, WhatsApp och andra sociala medier. Att återställa färger ändrar inte fotot utan skapar en separat kopia på MyHeritage vid sidan av originalet.

MyHeritage In Color™ är en freemium-funktion på MyHeritage. Användare kan återställa färgerna i tio foton gratis, varefter fortsatt användning kräver ett abonnemang.

Om MyHeritage

MyHeritage är den ledande globala upptäcktsplattformen för att utforska familjehistoria. Med miljarder historiska poster och släktträdsprofiler, och med sofistikerade matchningsteknologier som fungerar över alla dess tillgångar, erbjuder MyHeritage användare att upptäcka sitt förflutna och stärka sin framtid. MyHeritage DNA lanserades 2016 och har blivit en av världens största DNA-databaser för konsumenter, med 4,7 miljoner kunder. Sedan 2020 är MyHeritage plattformen för världens bästa teknik för att förbättra och färglägga historiska foton. MyHeritage är det mest populära DNA-testet och den mest populära släktforskningstjänsten i Europa. www.myheritage.se

Contacts

MyHeritage

Daphna Bossik

Country Manager Sweden

Email: [email protected]
Phone: +972 523354380

error: Content is protected !!